Meteen naar de inhoud

Vrijwilligers tijdens de week

Wat doen onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers tijdens de week zorgen met al hun enthousiasme en inzet voor een fantastische week voor de kinderen. Zij draaien het programma, zorgen voor teambuilding in de groepen en zijn de toppers die de kinderen heel de week vermaken.

Leiding

Vanaf 16 jaar kun je als leiding een groep draaien. Per groep (van maximaal 13 kinderen) staan twee leiding en eventueel een hulpleiding. Een week lang zijn zij als vrijwilliger verantwoordelijkheid over hetzelfde groepje kinderen met wie ze met veel enthousiasme de activiteiten doen. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de kinderen en ouders.

Hulpleiding

Veel kinderen die als kind hebben deelgenomen aan KVW willen daarna meehelpen als vrijwilliger, maar zijn door hun leeftijd nog niet klaar voor alle verantwoordelijkheid die erbij komt kijken. Jongeren tot 16 jaar kunnen dus als hulpleiding op een groep aan de slag en leren al doende de kneepjes van het vrijwilliger zijn. Zij staan altijd als ‘extra’ op een groep bij twee volwassen leiding, vaak bij de kleutergroep (vanwege het leeftijdsverschil).

Materialen

Voor alle activiteiten zijn materialen nodig en onze vrijwilligers zorgen ervoor dat alles op het juiste moment op de goede plek is. Zij coördineren de materialenboxen en zorgen dat alles netjes blijft. Als je iets nodig hebt, moet je bij hen zijn.

Catering

Spel en plezier kost een hoop energie, dus staat er altijd genoeg drinken en lekkers (fruit/groenten/snoep) klaar voor de kinderen. We hebben een vrijwilliger die zorgt dat niemand iets tekort komt.